Brand: NAF-gårdene
Eiendommer

Brumunddal, Mølla Storsenter

NAF-gårdene AS eier Mølla Storsenter sammen med Tema Eiendom AS, hvorav NAF-gårdene AS har 50% eierandel gjennom selskapet NGE Holding AS. Mølla Storsenter ligger ca. 2 timer fra Oslo med bil i Brumunddal i Ringsaker kommune, like ved Hamar. Utgangspunktet var at NAF-gårdene AS eide apotekgården i Brumunddal ved torget i sentrum. Apotekgården ble med tiden sliten og sportsforretningen som da leide lokalene ønsket seg større lokaler. NAF-gårdene utforsket da muligheter for å utvide bygget, men fant fort ut at man måtte gå mer drastisk til verks. NAF-gårdene AS inngikk et samarbeid med Tema Eiendom AS som eide det da nedslitte Mølla Senter. Partene fikk tegnet ut et kjøpesenter som omfattet hele området noe kommuneledelsen tok godt imot. Parallelt med reguleringsprosessen pågikk utleiearbeidet. NAF-gårdene hadde ansvaret for utleien og Tema Eiendom skulle ta det praktiske på lokalnivå, herunder forretningsførsel. Senteret var 100% utleid ved ferdigstillelse. Senteret åpnet i November 2010 og fikk mye oppmerksomhet. Det var 25.000 mennesker til stede på åpningsdagen og omtalen fra presse og besøkende var positiv. Senteret har blitt et sted hvor lokalbefolkningen, mens også kunder utenfor Brumunddal liker å handle.

Mølla Storsenter har et areal i størrelsesorden 25.000 kvm, hvorav 13.000 kvm er butikker og 4.000 kvm kontorer. Resterende er parkeringshus. Omsetningen har økt fra ca. 250 millioner til over 400 millioner i 2020. Da senteret åpnet i 2010 var målet å stoppe handelslekkasjen fra Ringsaker til nabokommunene. Senteret har lyktes. I 2020 omsatte butikkene for 465 millioner. Senteret er et av dem med best omsetningsutvikling i landet.

Brumunddal er en by i kraftig utvikling. Mølla Storsenter har de fleste av de mest kjente butikkjedene i landet som leietakere. Senteret huser 26 butikker i en god miks av alt fra tekstil, sko, mat og drikke, parfymeri, helse, sport, jernvare, leker, bøker, blomster og interiør. Befolkningsgrunnlaget og den posisjonen Mølla Storsenter har i Brumunddal skal borge vel for videre drift og utvikling av senteret.

Antall kvadratmeter
19 000
Byggeår
2010
Renovert
2022
Daglig leder
Einar Bratten
Drift
Tema Eiendom