Brand: NAF-gårdene
5.12.2022

Merete vil lokke sambygdingene ut av sofaen med nytt lavterskelkonsept

Hæppi Helse heter det nye treningssenteret som åpner i de gamle Sandermoen-lokalene i Gruetorget. Merete Korsmo vil med det få flere sambygdinger opp av sofaen.

Siden Sandermoen avviklet farge- og interiørbutikken i Gruetorget oktober 2017 har lokalene stått tomme eller blitt brukt som lager. Nå, 5 år senere, blir det ny drift i lokalene når Hæppi Helse AS snart åpner dørene.

– Vi åpner når alle brikkene har falt på plass. Ombyggingen er i gang, men det er mye som skal på plass. Blant annet adgangskontroll, medlemsregister også videre, sier Merete Korsmo.

Sammen med mannen Oddbjørn håper de at det nye treningssenteret skal lokke enda flere Grue-sokninger til å trene. Fra før finnes to treningssentre i området, men Merete mener det nye tilbud ikke går i direkte konkurranse med noen av dem.

– Det er sofaen som er konkurrenten vår. Dette blir noe helt annet enn de andre tilbudene. Her skal det være gruppetrening i fokus, og vi skal ikke ha styrkeapparater. Det blir mulighet for egentrening her også, men senteret vil være delvis bemannet.

Det er viktig for oss å kunne gi veiledning og hjelp til de som vil komme i gang med treningen, sier hun.
Mange Grue-sokninger reiser i dag ut av kommunen for å delta på gruppetreninger.

 

I GANG: Ombyggingen i Gruetorget er i gang. Merete får god hjelp av samboeren og faren sin til oppussingsarbeidet.

Trenger 150 medlemmer

For Gruetorget er det fint nå endelig å kunne fylle de 400 kvadratmeter store lokalene igjen, og Merete anslår at Hæppi Helse trenger rundt 150 medlemmer for å kunne bære kostnadene. Men hun har ingen ambisjoner om å tjene store penger på driften.

– Jeg skal ikke si opp jobben min, og ser på dette som en del av livsstilen vår. Nå har vi store unger, og energi og overskudd til å gjøre noe mer. Noen familier kjøper hund eller båt, mens vi vil bruke tid på dette. Kanskje blir det en liten utgift eller en liten hyggelig inntekt, sier Merete.

Som Grue-patriot liker hun også tanken på at Gruetorget nå får fylt opp lokalene som har stått tomme i fem år.

I GANG: Ombyggingen i Gruetorget er i gang. Merete får god hjelp av samboeren og faren sin til oppussingsarbeidet.

Mens nabokommunene har en frisklivssentral som kan hjelpe innbyggerne i gang med treningen, har ikke Grue dette. Hæppi Helse er ment som er litt tilsvarende tilbud, og Merete håper å få mange i gang med trening.

– Det er viktig at alle skal trives og føle seg velkommen, uansett fysisk form eller bakgrunn. På Hæppi skal det være god atmosfære og sosialt fellesskap i nyoppussede lokaler, uansett om du trener i gruppe eller alene, for det er med treningsglede nye vaner skapes, sier hun.

I eget tempo

Treningssenteret blir også bygget uten innsyn og store speiler. Her skal folk kunne trene i eget tempo uten å føle seg beglodd.

Korsmo har fått hjelp av venner og familie med å utvikle konseptet. Særlig tre dyktige gründere har vært gode mentorer, og fra kommunen har hun fått både praktisk og økonomisk støtte til forprosjektering. Hennes mann og far skal lede ombyggingen av de tidligere Sandermoen-lokalene på Gruetorget, og det blir en travel tid med dugnad før åpningen skal skje til høsten.

Merete har også vært med på å etablere den populære rosaløypa, og er brennende opptatt av folkehelse.